Hozzávalók

  • 1 vékony piskótalap, csak 2 tojásból, vagy egy kész piskóta tortalap 1/3-ad része. (Ha nincs időm sütni a 3 darabos egyik lapját használom.)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő (pudingporral is helyettesíthető)
  • 30 dkg túró
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl Hulala tejszín
  • 1 evőkanál zselatin por

A krémhez a meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Az étkezési keményítőt/pudingport kevés meggy lével simára keverjük. A maradék levet 2 dkg cukorral felforraljuk, belekeverjük a keményítőt és még forralunk rajta. Hozzáadjuk a meggy szemeket.

A piskótalapot egy kapcsos tortaformába tesszük, vagy hagyjuk abban, amiben megsütöttük. Rákenjük a meggyes krémet.

A túrót simára keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral, belekeverjük a zselatint is.

A tejszínt kemény habbá verjük és összedolgozzuk a túróval. A tortát kivesszük a formából, rásimítjuk a túrókrémet.

Tálalás előtt meglocsolhatjuk tojáslikőrrel.

Én a szeleteket szoktam meglocsolni a fogyasztók kívánsága szerint.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort