Télen sem kell magunkat megfosztani a szabadtűzön készíthető ételektől. Lehet, hogy nem olyan hangulatos az elkészítésük, mint a szabadban és a konyhában több óvatosságot, odafigyelést igényel az eszközök mozgatása, de megéri!

feltenni1

Első helyen említem nagy kedvencemet a „Balatonrendesi pincepörkölt”-et. Minden hozzávalót beleteszünk egy cserépedénybe (esetünkben a szép, korondi fazekunkba) és a sütőben főzzük meg. Jó két óra alatt el is készül.

diszkosz 006

diszkosz 005

Merész és kissé balesetveszélyes vállalkozás a diszkosz használata sütőben. A „Tarja lecsós krumplival” elnevezésű étket készítjük tepsi helyett (bár abban is nagyon finom!), nagy méretű sütődiszkozban, melyet Sanyi kovácstól rendeltem. Nemcsak a hangulata miatt érdemes ebben sütni-főzni, kicsit más az étel íze is. A tejfölt és a sajtot ebben az esetben elhagyhatjuk, viszont füstölt kolozsvári szalonna szeletekkel ki kell bélelni a diszkoszt, mielőtt beletesszük a krumplit. (Ez a diszkosz használatánál javasolt!)

George_Foreman_Grill

A „beltéri” hús illetve zöldség sütögetésünk elektromos grillen történik. Ebben segít a George Foreman által népszerűsített eszköz.

Grillezhetünk elektromos sütőben, például a „Fűszeres oldalast” az utóbbi időben ott készítjük.

A bográcsot is kiválthatjuk lábassal, fazékkal és a tűzhelyen főzhetjük meg a kedvenceinket. (Pásztortarhonya, Balatonrendesi pincepörkölt)

 

Rajongói oldal

Legutóbbi hozzászólások

antalya escort Hacklink antalya escort