Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- 3-4 birsalma
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz bor
- só, bors, kakukkfű, borsikafű
A megtisztított hagymákat hosszában félbevágjuk, majd félkarikákra szeleteljük és egyenletesen egy tepsi/sütőedény aljára terítjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. A csirkecombokat jól megmossuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal és a tepsibe rendezzük. Megmossuk és cikkekre vágjuk a birset és a combok közé rakjuk. A tepsibe öntjük a bort és egy kevés vizet, a húst megszórjuk borsika- és kakukkfűvel, majd alufóliával letakarjuk. Szorosan zárjuk le a tepsit alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc után, levesszük a fóliát, gyorsan kiszedjük a megpárolódott birsalmát, majd a tepsit visszatesszük, és még kb. 10-15 percig, pirítjuk a combokat.
Főtt krumplival, krumplipürével, rizzsel vagy bulgurral és a megpárolódott birsalmával tálaljuk.