Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 3-4 birsalma
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz bor
  • só, bors, kakukkfű, borsikafű

 

 

 

 

A megtisztított hagymákat hosszában félbevágjuk, majd félkarikákra szeleteljük és egyenletesen egy tepsi/sütőedény aljára terítjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. A csirkecombokat jól megmossuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal és a tepsibe rendezzük. Megmossuk és cikkekre vágjuk a birset és a combok közé rakjuk. A tepsibe öntjük a bort és egy kevés vizet, a húst megszórjuk borsika- és kakukkfűvel, majd alufóliával letakarjuk. Szorosan zárjuk le a tepsit alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc után, levesszük a fóliát, gyorsan kiszedjük a megpárolódott birsalmát, majd a tepsit visszatesszük, és még kb. 10-15 percig, pirítjuk a combokat.

 

Főtt krumplival, krumplipürével, rizzsel vagy bulgurral és a megpárolódott birsalmával tálaljuk.

 

 

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort