Hozzávalók

 

  • 8 szikkadt kifli
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 7 + 8 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 ek. zsemlemorzsa
  • 2 csomag vanília puding
  • 1 + 6 evőkanál cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • tejszínhab (sray)

 

A szikkadt kifliket 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, és tálba rakjuk. 6-7 dl tejet 1 evőkanál cukorral felforralunk (Attól függ, mennyire száraz a kifli. Inkább kicsit áztassuk el, mint száraz részek maradjanak.) belecsurgatjuk az enyhén felvert tojást, azután a kiflire öntjük.
A darált mákot a 10 dkg cukorral összekeverjük, 1-2 evőkanállal kiveszünk belőle a díszítéshez, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és a kiflihez keverjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és a meleg kiflikeveréket egyenletesen belenyomkodjuk.

180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Amíg sül a torta, a pudingot 8 dl tejjel és 6 ek. cukorral, 2cs vaníliás cukorral a szokásos módon megfőzzük, belekeverjük a vajat és a torta tetejére simítjuk, a tetejét megszórjuk a félre tett cukros mákkal.

Ha kihűlt, a tortakarikát eltávolítjuk, tejszínhabbal díszítjük.

 

 

 

Mákosguba torta bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort