Körte, szőlő …
Hozzávalók
- 1 közepes fej lilahagyma
- 20 dkg nagy szemű szőlő
- 2 körte
- 2-3 ek. citromlé
- ½ fej jégsaláta
- 2 ek. fehérborecet
- 4 ek. olívaolaj
- só, frissen őrölt színes bors
A gyümölcsöket és a salátát megmossuk. A lilahagymát fél karikákra felvágjuk, a salátástálba tesszük és enyhén besózzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk, a körtéket meghámozzuk, felkockázzuk és meghintjük citromlével. A saláta levelekről leitatjuk a vizet, apróra tépkedjük, és a hagymához adjuk, majd belekeverjük a körtét is. A borecetet és az olívaolajat a salátára csurgatjuk, borsot őrölünk rá és összekeverjük. Végül belekeverjük a szőlőt is.
Különleges sültekhez kínáljuk. (Pl. kacsamell, sertés szűzpecsenye, sült vagy grillezett máj – liba, kacsa ….. )
Vélemény, hozzászólás?