Márta sugallta
Hozzávalók
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy alma (min. 20 dkg-os)
- 1 nagy vöröshagyma (12-14 dkg)
- 2-3 ek. tökmagolaj
- 1-1 kk. őrölt kömény, babér és bors
- 2-3 ek. pirított tökmag
- só
A hagymát kockára vágjuk, egy salátástálba tesszük, kicsit megsózzuk. A savanyú káposztát kinyomjuk (esetleg összevágjuk), fellazítjuk, hozzáadjuk a hagymához. Az almát hámozás nélkül felkockázzuk, beletesszük a tálba. Hozzáadjuk a fűszereket, olajat és a tökmagot. (Én aprítógépben kicsit „összecsapatom”, hogy apróbb legyen.) Jól összekeverjük és legalább 20 percig állni hagyjuk. Tökmaggal meghintve tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?