Gyors, ha mirelitből készül

  

 

 

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg gomba (mirelit)
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek. liszt (barna rizsliszt)
  • ½  leveskocka
  • olaj, só, bors

 

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk Egy serpenyőben olajat forrósítunk és két részletben (adagonként 6-6 perc) megpirítjuk benne a húst. Az első adagot kiszedjük egy tálba, ha a második is megpirult visszaöntjük. Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, rámorzsoljuk a fél leveskockát és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Amíg párolódik, a lisztből, tejfölből és kevés vízből habarást készítek. Amikor minden puha (10-12 perc), behabarom és még 3-4 percig forralom.

Rizs köretet adok mellé, de tésztával is nagyon finom. Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort