- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg apró darabokra vágott étcsokoládé
- 2 dkg kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. kávé (lehet erősebb neszkávé is)
- 1 dl napraforgóolaj
- vanília jégkrém
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, kivajazunk, lisztezünk egy 26 cm átmérőjű, nem magas szélű kerámia vagy üveg tortaformát.
A lisztet a sütőporral összekeverjük. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, közben belecsurgatjuk az olajat és a kávét. Végül hozzáadjuk a száraz adalékokat (lisztet, csokit) és összekeverjük majd a formába simítjuk.
Légkeveréses sütőben 18 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
1-2 gombóc vanília fagyival tálaljuk.
Stahl Judit tanácsa, ha még a beleszúrt hústüre ennyi sütési idő után is kicsit tapad, akkor sem érdemes tovább a sütőben tartani, kiszárítani.
Vélemény, hozzászólás?