- 1 fej saláta
- 2 közepes fürtös uborka
- 2 paprika
- 4 db paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. fehérborecet
- só
- frissen őrölt bors
- borsikafű
A salátát megmossuk, leveleire szedjük, csíkokra vágjuk, és egy salátástálba tesszük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a többi hozzávalót kockára vágjuk. A petrezselymet is összeaprítjuk és a salátához adjuk a többi hozzávalóval együtt.
Megöntözzük az olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, morzsolunk rá néhány csipet borsikafüvet, jól összekeverjük. Fekete olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Megszórhatjuk juhsajttal is.
Vélemény, hozzászólás?