- 2 szikkadt zsemle
- 2 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg darált hús
- 2 tojás
- 2 kk. pirospaprika
- Só, bors, majoránna ízlés szerint
- 2+3 ek. olaj
- 15-20 dkg reszelt sajt
A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A hagymákat meghámozzuk, mindegyiket finomra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk). Összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a piros paprikával, ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával. Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kikenünk 2 ek. olajjal, belesimítjuk a masszát, a tetejét is megkenjük olajjal, és 210 fokon 25 percig sütjük.
Közben lereszeljük a sajtot (én nagyobb lyukú reszelőn szoktam). 25 perc elteltével kivesszük a tepsit, a fasírtot megszórjuk a sajttal és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben még 20 percig sütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, kockákra vágjuk, és salátával tálaljuk. (Pl.: zelleres paradicsomsaláta, vagy sopszka)
Hidegen is finom.
Vélemény, hozzászólás?