Hozzávalók

  • 1 kerek, kakaós piskóta tortalap
  • 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml-es)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • ½ l tejszín
  • 1 ek. zselatinpor
  • 2 ek. cukor
  • csokidara

 

A tortalapot 3 részre vágjuk. A meggyet jól lecsöpögtetjük. A levéből a pudingporral és a 6 dkg cukorral sűrű krémet főzünk. Hozzáadjuk a meggyet 15-16 szép szem kivételével. (Ezeket félre tesszük a díszítéshez)

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd feloldódásig melegítjük. A tejszínt, a 2 ek. cukorral, kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a kihűlt zselatint. Kapcsos tortaformába helyezzük az első tortalapot. Megkenjük a meggyes töltelék felével, majd a tejszínhab 1/3-ad részével. Ráhelyezzük a 2. lapot, azt is meggyes töltelékkel, majd habbal kenjük meg. Végül rátesszük a torta tetejét és rákenjük a maradék tejszínhabot. Folpackkal lefedjük és legalább 3-4 órára, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt levesszük a tortakarimát, megszórjuk csokidarával és meggyszemekkel. Még tejszínhabbal is díszíthetjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort