gomba

 

Hozzávalók:

  • 16 nagyobb sampinyon gomba
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 2. ek. olaj
  • őrölt bors
  • 8 dkg füstölt sajt

 

 

 

 

A gombákat megmossuk a szárakat kitörjük belőlük és apróra összevágjuk.

A gombakalapokat nyílásukkal felfelé tepsire rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és

alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig pároljuk.

Közben az olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a vagdalt gombatönköket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt néhány percig pároljuk. Ha a levét elfőtte, hagyjuk kihűlni.  A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, összekeverjük a felveretlen tojásokkal. A sütőből kivesszük a gombakalapokat és minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban, egymás mellé visszarakjuk a tepsibe, úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Mindegyikre, csúcsosan, reszelt sajtot teszünk és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

Reszelt sajt helyett tehetünk a tetejére egy szelet bacont, sőt bacon-be tekerve is süthetjük.

Az kimaradt tölteléket 1-2 muffin kapszliban a gombák mellett megsüthetjük.

Salátával, rizzsel, vagy sült krumplival tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort