Hozzávalók:
- 16 nagyobb sampinyon gomba
- 10 dkg juhtúró
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 2. ek. olaj
- só
- őrölt bors
- 8 dkg füstölt sajt
A gombákat megmossuk a szárakat kitörjük belőlük és apróra összevágjuk.
A gombakalapokat nyílásukkal felfelé tepsire rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és
alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig pároljuk.
Közben az olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a vagdalt gombatönköket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt néhány percig pároljuk. Ha a levét elfőtte, hagyjuk kihűlni. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, összekeverjük a felveretlen tojásokkal. A sütőből kivesszük a gombakalapokat és minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban, egymás mellé visszarakjuk a tepsibe, úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. Mindegyikre, csúcsosan, reszelt sajtot teszünk és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Reszelt sajt helyett tehetünk a tetejére egy szelet bacont, sőt bacon-be tekerve is süthetjük.
Az kimaradt tölteléket 1-2 muffin kapszliban a gombák mellett megsüthetjük.
Salátával, rizzsel, vagy sült krumplival tálalhatjuk.
Vélemény, hozzászólás?