Kitűnő vega zöldségleves
Hozzávalók
- 4 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 gulyásleveskocka
- olaj
- szemesbors, köménymag, babérlevél, 1-2 gerezd fokhagyma
- só
(Nyáron feldobja 1 -1 friss szabadkerti paradicsom, paprika, petrezselyem- és zellerzöd, télen 2-3 ek. lecsó.)
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, a zöldségféléket pedig felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a paprikával, és azonnal beletesszük az előkészített zöldséget. Kevés vízzel kb. 8-10 percig pároljuk. Közben belemorzsoljuk a leveskockákat, hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, köményt, fokhagymát teatojásba zárva, majd 10 perc eltelte után a krumplit. Kb. 1 liter vízzel felengedjük, utána sózzuk és még legalább 20 percig főzzük. (Addig, míg minden zöldség megpuhul.)
Vélemény, hozzászólás?