- 6 db csirkecomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 ek. olaj
- 1 ek. piros fűszerpaprika
- 1 tk. őrölt babérlevél
- 1 tk. őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tk. őrölt bors
- só (ízlés szerint)
Egy nagyobb lábasban (amibe később a káposzta is belefér), az olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, a tűzről lehúzva belekeverjük a paprikát és a zúzott fokhagymát. Kevés vizet öntünk rá, visszatesszük a tűzre, és egyet forralunk rajta. Levesszük a tűzről és a szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett, vagy kinyomkodott káposztát is beletesszük, a babérlevélporral, őrölt köménnyel, sóval, és a tejföllel jól összekeverjük. Egy, megfelelő méretű tepsi aljára simítjuk a káposztát, és a tetejére helyezzük a megsózott, megborsozott csirkecombokat. A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még 15 percig ropogósra pirítjuk.
Tűzálló tálban is készíthető, (fedelesben, mert a jénaihoz nem tapad a fólia) és ebben tálalható is. Tejföllel és friss, puha kenyérrel is nagyon finom. Én még kevés főtt krumplit is szoktam kínálni hozzá.
Vélemény, hozzászólás?