Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 ek. piros fűszerpaprika
  • 1 tk. őrölt babérlevél
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt bors
  • só (ízlés szerint)

Egy nagyobb lábasban (amibe később a káposzta is belefér), az olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát, a tűzről lehúzva belekeverjük a paprikát és a zúzott fokhagymát. Kevés vizet öntünk rá, visszatesszük a tűzre, és egyet forralunk rajta. Levesszük a tűzről és a szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett, vagy kinyomkodott káposztát is beletesszük, a babérlevélporral, őrölt köménnyel, sóval, és a tejföllel jól összekeverjük. Egy, megfelelő méretű tepsi aljára simítjuk a káposztát, és a tetejére helyezzük a megsózott, megborsozott csirkecombokat. A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még 15 percig ropogósra pirítjuk.    

Tűzálló tálban is készíthető, (fedelesben, mert a jénaihoz nem tapad a fólia) és ebben tálalható is. Tejföllel és friss, puha kenyérrel is nagyon finom. Én még kevés főtt krumplit is szoktam kínálni hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort