Hozzávalók

A palacsintához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt (ebből lehet 10 dkg teljesörlésű)
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
  • csipetnyi só
  • 1 dl olaj (és nem kell sütés közben, a sütőt olajozni)

A gombamártáshoz:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • olaj
  • só, bors, apróra vágott petrezselyem zöld

 50-60 dkg kenőmájas

 

Elkészítjük és kisütjük a palacsintákat. 4 személyre 10-12 db palacsintát számoljunk.

Elkészítjük a gombamártást is.

Kevés olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a szeletelt gombát. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a gomba zsírjára sült, hozzáadjuk a lisztből és tejfölből készült habarást, jól összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk.

A palacsintákat megkenjük kenőmájassal (egy palacsintába kb. 4-5 dkg), ha nehezen kenhető 1-2 ek. tejföllel lazíthatjuk, sőt még fűszerezhetjük is ízlés szerint (Pl. bors, majoránna).

Tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük a megtöltött palacsintákat, és sütőben átmelegítjük. Adagonként tányérra rakjuk, a mártással leöntjük, tejföllel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort