- Babos bableves
- Bögrés mákos
- Brownie
- Burek 2.
- Csirke
- Csokis mézeskalács
- Diós félholdak
- Diós leveles tészta
- Diós sütemény
- Diós-lekváros tekercs
- Dupla csokis brownie torta
- Édességek
- Ételek utazáshoz
- Fekteerdő torta
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető ételek
- Gyuri ropogós salátája
- Hal
- Hideg uborkaleves
- Hová soroljam?
- Joghurtkrémes máktorta
- Joghurtos-poharas sütemény
- Karácsonyi sütemények
- karfiolkrémleves
- Kelkáposztaleves
- Kenyérsütőgéppel
- Kókuszos – tojáslikőrös muffin
- Köretek
- Krémlevesek:
- Küldj receptet!
- Levesek
- Magyar minestrone
- Majonézes céklasaláta
- Máktorta Ágitól
- Mediterrán saláta
- Meggyes – túrós torta
- Mexikói leves
- Nem kategorizált
- Nemzeti ételek
- Olcsó ételek
- Olvasói receptek
- Paradicsomos-húsos bableves
- Poharas piskóta
- Pöttyöske
- Pulyka
- Saláták
- Savanyúkáposzta saláták
- Sertéshús
- Sopszka
- Sós sütemények
- Sütemények
- Szabadtűzön
- Szilvatorta
- Tejföltorta
- Tojásleves habarva
- Tonhalas sárgarépa saláta
- Torták
- Vegetariánus életek
- Zelleres paradicsomsaláta
Kókuszos grízkocka
Hozzávalók
- 3 tojás
- 5 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 2-1 ek. kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
- 1 citrom héja reszelve
- késhegynyi szódabikarbóna
A sziruphoz:
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- 2 dl menta tea
A díszítéshez, tálaláshoz:
- 3-4 kisebb mandarin gerezdeire szedve
- baracklekvár (kb 25 dkg)
A búzadarához keverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A tojássárgákat sűrűsödésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat és a liszt-búzadara keveréket. Keményre felverjük a tojások fehérjét és óvatosan a masszához keverjük. Olajjal kikenjük a sütőformát (én 20×28 cm-es, szögletes formát használtam), sütőpapírral béleljük és a masszát sütőformába öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a teát, majd a szirupot. A teához adjuk a cukrot és a citrom levét és felforraljuk.
Ha meg sült a tészta, hagyjuk kihűlni, 4 cm-es kockákra vágjuk és ráöntjük a lehűlt szirupot.
Hagyjuk, hogy a tészta 20-25 perc alatt felszívja a szirupot.
A díszítéshez a baracklekvárt kevés vízzel (szükség szerint) hígítjuk, beletesszük a mandarin gerezdeket, jól összeforraljuk és langyosra hűtjük.
Tálaláskor a szelet mellé tesszük a mandarinos lekvárt és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Még tejszínhabbal is díszíthetjük (több tejszín is nagyon finom hozzá).
- Piroska - Mákosguba torta
- Farkas Géza - Mákosguba torta
- Piroska - Ági máktortája – tálalva.hu
- 2018. február
- 2018. január
- 2017. november
- 2017. október
- 2017. szeptember
- 2017. április
- 2017. február
- 2016. december
- 2016. szeptember
- 2016. június
- 2016. május
- 2016. február
- 2016. január
- 2015. október
- 2015. június
- 2015. május
- 2015. március
- 2015. február
- 2014. december
- 2014. szeptember
- 2014. június
- 2014. május
- 2014. április
- 2013. december
- 2013. november
- 2013. október
- 2013. szeptember
- 2013. augusztus
- 2013. június
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2013. január
- 2012. december
- 2012. november
- 2012. október
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. április
- 2012. március
- 2012. február
- 2012. január
- 2011. december
- 2011. november
- 2011. október
- 2011. szeptember
Vélemény, hozzászólás?