- 60 dkg savanyúkáposzta
- 15 dkg hagyma
- 15 dkg tarhonya
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 kis doboz paradicsom püré
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors, babérlevél, őrölt kömény – ízlés szerint
- 2-3 ek. olaj
Az olajon megpirítjuk a tarhonyát az apróra vágott vöröshagymával. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk az átmosott savanyúkáposztát.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sózzuk és beletesszük a fűszereket. 15-20 perc után beletesszük a karikára vágott kolbászt is.
Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Ha szükségesnek érezzük a tarhonya által felvett vizet pótoljuk.
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.
T. Tálalva!
A receptben nincs leírva, hogy hogy (pl. lehet pirítva vagy nyers formában) és mikor (pl. a kolbásszal együtt, vagy amikor a káposzta már félig puha, stb) kerül az ételbe a tarhonya, csak annyi van, hogy pótoljuk a tarhonya által felvett vizet.
Kérhetem pontosítani?!
Előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Varga Károlyné
Kedves Varga Károlyné!
Elkerülte a figyelmét az első mondat, hiszen abban benne van a kérdésére a válasz.
Az ön kérdése: “A receptben nincs leírva, hogy hogy (pl. lehet pirítva vagy nyers formában) és mikor (pl. a kolbásszal együtt, vagy amikor a káposzta már félig puha, stb) kerül az ételbe a tarhonya,”
A recept első mondata:
“Az olajon megpirítjuk a tarhonyát az apróra vágott vöröshagymával.”
Örülök, hogy nézegeti a tálalva.hu-t.
Jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel:
Piroska