tarhonyas1 Hozzávalók

  • 60 dkg savanyúkáposzta
  • 15 dkg hagyma
  • 15 dkg tarhonya
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 kis doboz paradicsom püré
  • 1 ek. pirospaprika
  • só, bors, babérlevél, őrölt kömény – ízlés szerint
  • 2-3 ek. olaj

 

Az olajon megpirítjuk a tarhonyát az apróra vágott vöröshagymával. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk az átmosott savanyúkáposztát.

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sózzuk és beletesszük a fűszereket. 15-20 perc után beletesszük a karikára vágott kolbászt is.

Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Ha szükségesnek érezzük a tarhonya által felvett vizet pótoljuk.

Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Tarhonyás – káposztás egytálétel bejegyzéshez 2 hozzászólás

  • Varga Károlyné szerint:

    T. Tálalva!

    A receptben nincs leírva, hogy hogy (pl. lehet pirítva vagy nyers formában) és mikor (pl. a kolbásszal együtt, vagy amikor a káposzta már félig puha, stb) kerül az ételbe a tarhonya, csak annyi van, hogy pótoljuk a tarhonya által felvett vizet.

    Kérhetem pontosítani?!

    Előre is köszönöm.

    Tisztelettel.
    Varga Károlyné

    • Piroska szerint:

      Kedves Varga Károlyné!

      Elkerülte a figyelmét az első mondat, hiszen abban benne van a kérdésére a válasz.
      Az ön kérdése: “A receptben nincs leírva, hogy hogy (pl. lehet pirítva vagy nyers formában) és mikor (pl. a kolbásszal együtt, vagy amikor a káposzta már félig puha, stb) kerül az ételbe a tarhonya,”
      A recept első mondata:
      “Az olajon megpirítjuk a tarhonyát az apróra vágott vöröshagymával.”

      Örülök, hogy nézegeti a tálalva.hu-t.
      Jó sütés-főzést kívánok!

      Üdvözlettel:
      Piroska

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort