Hozzávalók
- 60 dkg brokkoli
- 2 erőleveskocka
- 2 ek. liszt (barna rizsliszt)
- 3 dl tejföl
- reszelt szerecsendió
- frissen őrölt színesbors
- só (ha még szükséges)
A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és rózsáira szedjük, vastagabb részét darabokra vágjuk. 1. 2 l vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, és amikor feloldódtak a brokkoli vastagabb részeit. A forrástól számítva 6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rózsákat is. Újabb 6 perc főzés után levesszük a tűzről, néhány brokkoli rózsát kiveszünk, félreteszünk “levesbetétnek”, 1-2 merőkanál levet is kiveszünk egy tálkába a habaráshoz, a maradékot pedig botmixerrel összeturmixoljuk. A fazekat visszatesszük a tűzre, a lisztet elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a kimert levest és beleöntjük az összeturmixolt levesbe. Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, (ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk) ha szükséges megsózzuk, és néhány percig forraljuk. A brokkolifejeket visszatesszük a levesbe, és levesgyönggyel, vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Füstöltsajt kockákat is kínálhatunk mellé.
Vélemény, hozzászólás?