Röszti variációk

A sütőben sült röszti

röszti

 

 

 

 

 

Hozzávalók

  • 1 kg nem szétfövő burgonya
  •  5 dkg vaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa

 

 

 

 

 

Első variáció

A burgonyát alaposan megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és hagyjuk megdermedni. Egy tepsit, vagy jénai tálat (amiben tálalhatjuk) kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe nagyobb lyukú reszelőn elkezdjük belereszelni a krumplit. Kb. a felénél, villával lazán egyenletesen elosztjuk az edényben, enyhén sózzuk, majd a másik felét is belereszeljük. Újra szétterítjük, sózzuk és elosztjuk rajta a vajforgácsokat/apró vaj darabkákat. Előmelegített sütőben (légkeverés, 200 °C) 25 percig sütöm, míg a teteje szépen megpirul. Kockára vágva hússal, hallal és még salátával kitűnő, mutatós és különleges köret.

Második variáció

Amennyiben vajforgács helyett, vékonyra szeletelt (4-6 szelet) kolozsvári szalonnával, vagy baconnel borítod be, esetleg még sajttal is megkoronázod, kitűnő vacsora, salátával tálalva.

Harmadik variáció

2 vöröshagymát kockára vágunk, olajban vagy kiolvasztott szalonna zsírjában megpirítjuk. Hozzákeverjük a reszelt krumplihoz, sózzuk borsozzuk, tepsibe simítjuk. A tetejére, ízlés szerint, mehet még szalonna vagy sajt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort