Hozzávalók

  • 3,6 dl víz (lehet adni hozzá 1-2 ek. tejfölt is, azzal együtt 3,6 dl!)
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 25 dkg búza finomliszt (BL 55)
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 dkg búzasikér (reformélelmiszer)
  • 2 ek. zabpehely
  • 1 dkg só (2 teáskanál)
  • 1 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő (kocka fele), vagy instant élesztő (7 gramm)
  • Magvak: 2-2 ek. szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag

A napraforgóolajat és a (tejfölös) vizet tegyük a kenyérformába.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat a cukor kivételével. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. A cukrot szórjuk a tetejére, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Ha szárított élesztővel készítem a gép utasításait követve teszem bele a hozzávalókat.

Állítsuk be a sütési programot! 1kg-osra, közép barnára állítom és gyors fokozattal (kevés fázisban végzett dagasztás és sütés, 2 óra 20 perc) készítem.

Indítsuk el, majd a hangjelzéskor adjuk hozzá a magvakat. A hozzáadás előtt aprítógéppel „megcsapatom” főleg a napraforgó-és tökmag miatt, mert a nagyobb darabok lehúzzák a tésztát, így a kenyér nagyon tömör lesz. Ha van elég időm, meg is pirítom a magokat.

Az elkészült kenyeret nem veszem ki azonnal a gépből, kb. 10 percet várok, utána könnyebben kicsúszik a formából. Rácson hagyom kihűlni, majd szeletelőgéppel felszeletelem és így tárolom.

 

                  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort