Magyar módra

  • 80 dkg padlizsán (3-4 darab)
  • 80 dkg krumpli
  • 60 dkg paradicsom
  • 60 dkg darált hús (comb/lapocka)
  • 15 dkg reszelt trappista
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • só, bors, szerecsendió, ízlés szerint
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • ½ kk. őrölt fahéj
  • 1 dl bor (száraz)
  • olaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl

A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, hámozatlanul hosszanti (fél centis) szeletekre vágjuk. 30 percre besózzuk. A krumplit héjában megfőzzük, a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra szeleteljük, a paradicsomot felkarikázzuk.

2 evőkanálnyi olajban megfonnyasztjuk a hagymát,  rátesszük a darált húst, az áttört fokhagymát és együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a bort, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül kb. 15 percig főzzük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a sajt felével. A padlizsánt szárazra törölgetjük és kevés olajban – elég sokat felszív – , több részletben, elősütjük. A meghámozott krumplit vékonyan felkarikázzuk.

A tojásokat csipet sóval felverjük, belekeverjük a tejfölt és egy pici reszelt szerecsendiót. 1 ek. olajjal kikenünk egy mélyebb sütőtálat, rétegezve lerakjuk benne a krumplit, a padlizsánt, húst és paradicsomot, majd a maradék padlizsánt és krumplit a tetejére. Egyenletesen ráöntjük a tojással elkevert tejfölt, rászórjuk a maradék sajtot és előmelegített sütőben (200, ill. légkeverésesben 180 fokon) szép aranybarnára sütjük (45-50 perc).

Tálalás előtt, legalább 10 percig hagyjuk hűlni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort