Vörös- és fokhagymával
Hozzávalók
- 60 dkg héjában főtt krumpli
- 1.5 dl majonéz
- 4 dl joghurt
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi frissen őrölt fekete bors
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk. torma
- 1 tk. mustár
- só (ízlés szerint)
- kevés porcukor
A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és kevés, forrásban lévő vízben, az újraforrástól számítva, három percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A meghámozott, kihűlt főtt krumplit kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban, a majonézt simára keverjük a kefirrel, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, a tormával, mustárral, sóval és a cukorral.
Ezután beletesszük a hagymát és a krumplit. Jól átkevejük, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük – néhány órára – amíg az ízek összeérnek.
Frank Júlia receptje után …
Vélemény, hozzászólás?