Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán
- só, bors
- 4 érett paradicsom
- 3 hagyma
- 3 szál zellerzöld
- 20-22 db kimagozott olajbogyó
- 1 ek. kapribogyó
- 3 ek. fehérborecet
- 1 ek. cukor
- olaj
A padlizsánt kockára vágjuk, és fél órára besózzuk. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, felaprózott zellert, olíva-és kapribogyót, borssal ízesítjük. Fedő nélkül, kb. 10 percig, főzzük. Olajban (nem kell túl sok, mert a padlizsán felszívja) megpirítjuk a jól kinyomkodott padlizsánt. Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a borecetet és a cukrot. Még kb. 3 percig, főzzük.
Ha szükséges a végén sózzuk.
Melegen vagy hidegen egyaránt finom fokhagymás pirítósra rakva vagy hús mellé köretként tálalva.
Vélemény, hozzászólás?