pljeskavica

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús (nyak, szegy, rostélyos)
  • 50 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó)
  • (Ha szárazabb húst tudunk csak beszerezni, a zsiradékot érdemes pótolni, vesefaggyúval, sertészsírral, szalonnával)
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. só
  • 1 ek. őrölt bors
  • 1 ek. piros paprika
  • olaj a formázáshoz

A darált húsokat alaposan összekeverjük a hozzávalókkal. Legjobb előző nap elkészíteni és állni hagyni. Ebben az esetben csak 1 kanál sót tegyünk bele, a másik kanállal majd másnap a formázás előtt keverjük össze.

Sütés előtt, olajos kézzel lapos húspogácsákat formázunk a masszából. (Ebből a mennyiségből 8 darab 12-13 dkg-os lesz.) Süthetjük grillen vagy serpenyőben.

Én ovális pogácsákat készítettem és kontaktgrillben, kétszer 4 darabot, 8-8 percig sütöttem.

George_Foreman_Grill

George Foreman – grill

Lilahagymás fehér borecetes krumplisalátával  és ajvárral tálaltam.

Az ajvárt házilag készítettem a Tomakonyha receptje alapján.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort