Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús (nyak, szegy, rostélyos)
- 50 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó)
- (Ha szárazabb húst tudunk csak beszerezni, a zsiradékot érdemes pótolni, vesefaggyúval, sertészsírral, szalonnával)
- 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. só
- 1 ek. őrölt bors
- 1 ek. piros paprika
- olaj a formázáshoz
A darált húsokat alaposan összekeverjük a hozzávalókkal. Legjobb előző nap elkészíteni és állni hagyni. Ebben az esetben csak 1 kanál sót tegyünk bele, a másik kanállal majd másnap a formázás előtt keverjük össze.
Sütés előtt, olajos kézzel lapos húspogácsákat formázunk a masszából. (Ebből a mennyiségből 8 darab 12-13 dkg-os lesz.) Süthetjük grillen vagy serpenyőben.
Én ovális pogácsákat készítettem és kontaktgrillben, kétszer 4 darabot, 8-8 percig sütöttem.
Lilahagymás fehér borecetes krumplisalátával és ajvárral tálaltam.
Az ajvárt házilag készítettem a Tomakonyha receptje alapján.
Vélemény, hozzászólás?