Karácsonyi menü

karácsonyi menü 2011

 

 

 

 

 

Hozzávalók a sülthöz

  • 1kg pulykamell filé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg aszaltszilva
  • 1,5 dl fehérbor
  •  só, bors

 

 

a körethez

  • 1 kg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • frissen reszelt szerecsendió
  • só, bors

A szalonna 2/3-ad részéből egyenletes szeleteket vágunk, a maradékból vékony csíkokat a tűzdeléshez. A húst megtűzdeljük, hegyes késsel felszúrjuk és a nyílásokba egy szelet szalonnát és egy aszaltszilvát nyomunk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A pulykamell nagyságához megfelelő méretű tepsibe tesszük, ráfektetjük a szalonna csíkokat, aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben (légkeverés 200 °C) 50-60 percig pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra, a szalonnát ropogósra  pirítjuk.

Amíg sül a hús elkészítjük a köretet.

A meghámozott megfőzött krumplit áttörjük, megvárjuk, amíg kihűl. Sóval, borssal, szerecsendióval és a tojássárgájával simára keverjük.

Egy tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. A krumplit nyomózsákba téve kinyomjuk és előmelegített sütőben (180 °C) aranybarnára sütjük.

A pulyka mellé befőttet (őszibarack) vagy vajban futtatott kevés fahéjjal párolt gyümölcsöt kínálhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort