Fasírt új ruhában

fasírt

Hozzávalók

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 kk. pirospaprika
  • Só, bors
  •  1+3 ek. olaj
  • 400 g póré (zöldje nélkül)
  • 1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika
  • 500 g paradicsom
  • 400g gomba
  • 100 g ketchup
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 150g reszelt sajt

 

A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A hagymákat meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük. Mindegyiket finomra vágjuk. Összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a piros paprikával, ízlés szerint sóval és borssal vagyis fasírt húst készítünk. Egy 30×40 cm-es tepsit kikenünk 1 ek. olajjal, belesimítjuk a masszát és 220 fokon 15 percig sütjük a fasírtunkat.

A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét felkarikázzuk, a paprikákat csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. A pórét 3 ek. olajban megfonnyasztjuk, rádobjuk a paprikát meg a gombát, és 4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, paprikakrémet (Óvatosan! Nekem először csípős lett.), sót, borsot, és összeforrósítjuk.

A fasírtlapra terítjük a paradicsomot, majd a zöldségragut is a levével együtt, megszórjuk a sajttal és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben 30 percig sütjük.

Hagyjuk langyosra hűlni, 5×5 cm-es (vagy nagyobb) kockákra vágjuk.  Díszíthetjük  felkarikázott olívával és bazsalikom levélkékkel.

Ez az eredeti, Lajos Mari féle recept.  Lehet  a pórét vöröshagymával, a paprikát paradicsomot konzerv lecsóval helyettesíteni.

“Feltét” nélkül is készíthető, akkor egyszerűen: Fasírt tepsiben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort