kínaikel

Hozzávalók

  • 1 kínai kel (1-1.2 kg)
  • 2 ek. torma
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 nagy pohár joghurt (vagy 2 pohár kicsi)
  • ízlés szerint,          ( színes)bors vagy frissen sajtolt tökmagolaj

 

 

A kínai kelt gondosan megtisztítjuk és megmossuk. Felszeleteljük kb.1cm széles csíkokra, és kevés sóval megszórjuk. Legalább 20 percig állni hagyjuk. A majonézt, tormát, joghurtot egy tálban (amiben később tálalhatjuk) összekeverjük. Belekeverjük a kinyomkodott kínaikelt, ízlés szerint frissen őrölt színes borssal vagy tökmagolajjal ízesíthetjük, de ezek el is maradhatnak.

Sült húsokhoz kiváló köret.

Ha könnyű vacsorának szánjuk, gazdagíthatjuk virslivel, kockára vágott sonkával. Keverhetünk hozzá főzött, kicsontozott szárnyashúst,  akár csíkokra vágott (maradék) sültet is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort