Nem “lusta asszony”, hanem elfoglalt asszony túrósa
Hozzávalók
- 4 és fél dl liszt (fele rétes, fele finom, vagy teljes kiőrlésű)
- 3 dl cukor
- 4 mk. sütőpor
- 15 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 1 cs. vanilincukor
- 1 citrom reszelt héja
A kétféle lisztet alaposan keverjük össze a cukorral és a sütőporral. A margarin felével kenjük ki egy kisebb méretű tepsit (kb. 24×34 cm), majd szórjuk rá a cukros liszt felét. Morzsoljuk rá a túrót, szórjuk rá a anilincukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd takarjuk be a liszt másik felével. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük simára a tejjel, majd locsoljuk a „sütire” (figyeljünk arra, hogy mindenhol ellepje a lisztes felületet a folyadék). Egyenletesen elosztva a tetejére daraboljuk a megmaradt margarint. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 40-50 perc alatt szép barnára sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Vélemény, hozzászólás?