Hozzávalók a palacsintához
- 2 tojás
- 4 dl tej
- 20 dkg Graham-búzaliszt (teljeskiörlésű liszt)
- só
- olaj
- kevés víz, ha szükséges lazítani a tésztát
A hozzávalókból sűrű palacsinta tésztát készítünk.
Amíg elkészítjük a tzatzikit és a húst állni hagyjuk.
Hozzávalók a húshoz
- 60 dkg csirkemell filé
- 2-3 ek. liszt
- só
- fél csomag gyros fűszerkeverék (16-17 g)
- olaj
A kockára vágott csirkemellet beletesszük egy tálba. A liszthez hozzáadjuk a sót és a gyros fűszerkeveréket és meghintjük vele a csirkekockákat, kicsit össze is forgatjuk. Olajban, 2 adagban, egy nagyobb serpenyőben megsütjük a húst. (5-6 perc adagonként). A kész húst kiszedjük és félretesszük.
Ttzatziki
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka (25-30 cm)
- 5 dl joghurt
- 2 ek. olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított oregánó
- 1/2 tk őrölt köménymag
- só
A joghurtot felhasználás előtt minimum 30 perccel, egy tálban elhelyezett kisebb szitába vagy nagyobb konyhai szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsöpögni.
Az uborkát belereszeljük egy nagyobb tálba, melyben összekeverjük a szitán lecsöpögtetett joghurttal, olajjal, az oregánóval, a préselt fokhagymával, sóval és a köménnyel.
Tapasztalatok, tanácsok: Joghurt tzatzikihez
Végül kisütjük a palacsintákat is.
A tzatzikis csirkét elosztjuk a palacsintákon, s a képen látható módon tálaljuk.
Palacsinta helyett készen vásárolt, felmelegített tortilla lapba vagy pitába is tölthetjük.
Vélemény, hozzászólás?