Hozzávalók

  • 1 csomag, 8 lapos réteslap
  • 1 kg túró
  • 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl tejföl + 1 kanál
  • 3 tojás
  • 3 ek. búzadara
  • 1 csomó apróra vágott kapor
  • csipet só
  • napraforgó olaj
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa

 

Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojások sárgáját, a búzadarát, a cukrot, a sót és a kaprot.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a túróhoz keverjük.

A tepsit megolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük olajjal, ráhelyezzük a másik lapot. A felénk eső oldalon, keskeny csíkban (5-6 cm) megszórjuk morzsával, rákanalazzuk a töltelék negyed részét,  a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük és a tepsibe helyezzük.

Így járunk el a többi lappal is, összesen 4 rúd lesz.

A tetejüket 1 kanál tejföl és olaj keverékével megkenjük és előmelegített sütőben (légkeverés 180°) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Amikor már langyosra hűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort