- 1 csomag, 8 lapos réteslap
- 1 kg túró
- 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 dl tejföl + 1 kanál
- 3 tojás
- 3 ek. búzadara
- 1 csomó apróra vágott kapor
- csipet só
- napraforgó olaj
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojások sárgáját, a búzadarát, a cukrot, a sót és a kaprot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a túróhoz keverjük.
A tepsit megolajozzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük olajjal, ráhelyezzük a másik lapot. A felénk eső oldalon, keskeny csíkban (5-6 cm) megszórjuk morzsával, rákanalazzuk a töltelék negyed részét, a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük és a tepsibe helyezzük.
Így járunk el a többi lappal is, összesen 4 rúd lesz.
A tetejüket 1 kanál tejföl és olaj keverékével megkenjük és előmelegített sütőben (légkeverés 180°) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már langyosra hűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?