Hozzávalók
A palacsintához:
- 2 tojás
- 20 dkg liszt (ebből lehet 10 dkg teljesörlésű)
- 2 dl tej
- 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
- csipetnyi só
- 1 dl olaj (és nem kell sütés közben, a sütőt olajozni)
A gombamártáshoz:
- 1 nagy fej hagyma
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- olaj
- só, bors, apróra vágott petrezselyem zöld
50-60 dkg kenőmájas
Elkészítjük és kisütjük a palacsintákat. 4 személyre 10-12 db palacsintát számoljunk.
Elkészítjük a gombamártást is.
Kevés olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a szeletelt gombát. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a gomba zsírjára sült, hozzáadjuk a lisztből és tejfölből készült habarást, jól összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk.
A palacsintákat megkenjük kenőmájassal (egy palacsintába kb. 4-5 dkg), ha nehezen kenhető 1-2 ek. tejföllel lazíthatjuk, sőt még fűszerezhetjük is ízlés szerint (Pl. bors, majoránna).
Tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük a megtöltött palacsintákat, és sütőben átmelegítjük. Adagonként tányérra rakjuk, a mártással leöntjük, tejföllel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?