hagymatorta

 

 

Hozzávalók

 

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 ek. tejföl

 

 

A töltelékhez

  • 5-6 vöröshagyma (kb. 60 dkg)
  • 5 dkg vaj, vagy olaj
  • 2 dl tejföl 3 tojás+a maradék fehérje
  • 1 ek. liszt
  • só, őrölt bors, reszelt szerecsendió

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, és legalább fél órán át, hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.

A megtisztított, karikára vágott hagymát vajon vagy olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. A tejfölt a tojásokkal és a liszttel simára keverjük, és a kissé kihűlt hagymával összedolgozzuk. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, és egy nagyobb tortaformát úgy bélelünk ki vele, hogy kétujjnyi pereme legyen. Beleöntjük a hagymás keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a töltelék összeáll és szép aranybarna színt kap.

 

 

Hagymatorta – juhtúrós változat

 

A fenti receptet variáltam

 

A tészta  helyett 30 dkg  leveles tésztát használok, kinyújtom és kibélelem vele a tortaformát.

A töltelékhez adok 15 dkg juhtúrót (a tejföllel, a tojásokkal és a liszttel simára keverem) , viszont a szerecsendiót elhagyom és körözött fűszerezést kap:

  • 1-2 mk. őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 mk. pirospaprika
  • 2 mk. őrölt kömény

 

Ha 50 dkg-os mirelit leveles tésztám van, kiengedem és a maradék 20 dkg-ból, diós-lekváros tekercseket készítek. Természetesen, legalább felére csökkentve a receptben megadott dió és lekvár mennyiségét és a leges-legkisebb tojást választom hozzá.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort