Karácsonyi ajándéknak!
Hozzávalók
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg kimagozott aszalt szilva
- 25 dkg puha Rama
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 30 dkg zabpehely
- 1 csapott kk. sütőpor
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 10 dkg vágott dió
A mazsolát leforrázzuk, 5 perc múlva leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, a dióval, a mazsolával, az aszalt szilvával és a masszához adjuk, jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra, egy sütőlapra két teáskanál segítségével apró halmokat rakosgatunk és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Nem baj, ha nem szívta fel a kiolvadt zsiradékot, majd felszívja, ha pihentetjük. Ha kihült lepattintgatjuk a sütőlapról.
Karácsonyi ajándéknak való, kitűnő csemege!
Vélemény, hozzászólás?