Egy gyors, kevés előkészületet igénylő, sült csirkecomb recept. A fűszerezést lehet variálni, viszont a bort soha ne helyettesítsük vízzel. Egyszer olvastam valahol, hogy a csirkehúst csak akkor érje víz, amikor megmossuk!

Érdemes ehhez tartani magunkat.

 

 

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Só, bors, esetleg szárnyas füszerkeverék

 

 

 

 

A húst megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal.(Esetleg fűszerkeverékkel)

A hagymát megtisztítjuk és nyolcfelé vágjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük a combokat.(Jobb tepsiben sütni, mert arra jobban tapad az alufólia, mint a jénaira.) A combok közé tesszük a hagymát és felöntjük a borral.

Lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe, és 40-45 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, visszatesszük 15-20 percre, hogy szépen megpiruljon.

Sokféle köret illik hozzá (rizs, párolt zöldség vagy gyümölcs, krumpli, saláta …)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort