Egy gyors, kevés előkészületet igénylő, sült csirkecomb recept. A fűszerezést lehet variálni, viszont a bort soha ne helyettesítsük vízzel. Egyszer olvastam valahol, hogy a csirkehúst csak akkor érje víz, amikor megmossuk!
Érdemes ehhez tartani magunkat.
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Só, bors, esetleg szárnyas füszerkeverék
A húst megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal.(Esetleg fűszerkeverékkel)
A hagymát megtisztítjuk és nyolcfelé vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük a combokat.(Jobb tepsiben sütni, mert arra jobban tapad az alufólia, mint a jénaira.) A combok közé tesszük a hagymát és felöntjük a borral.
Lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe, és 40-45 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, visszatesszük 15-20 percre, hogy szépen megpiruljon.
Sokféle köret illik hozzá (rizs, párolt zöldség vagy gyümölcs, krumpli, saláta …)
Vélemény, hozzászólás?