A receptet Rózsától kaptam, kicsit változtattam rajta.

 

Hozzávalók a tortához

  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g puha vaj
  • 4 tojás
  • 100 g porcukor
  • 30 g liszt
  • 1 tk. Sütőpor
  • 1 tk. olaj (a formához)
  • 4 ek. szamóca lekvár
  • 100-120 g földieper

 

A csokimázhoz

  • 140 g étcsokoládé
  • 100 ml tejszín (főző)

A dízsítéshez

  • 250-300 g földieper
  • tejszínhab (spray)

A tortaformának megfelelő kört vágunk ki a sütőpapírból. A formát kiolajozzuk és belesimítjuk a sütőpapírt.

A sütőt előmelegítjük 180°-ra (légkeverés 160°).

A tésztához vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét, majd vajjal és porcukorral, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább habosítjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sütőporral kevert lisztet is a csokis masszához keverjük. Végül belekeverjük a tojáshabot.

A sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben megsütjük. 20 perc elteltével fedjük le alufóliával, nehogy megégjen és még 15-20 percig süssük.

A töltelékhez villával törjük össze a 10-12 dekányi epret és keverjük a lekvárba.

A kihűlt tortát kivesszük a kapcsos formából, megfordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kettévágjuk. Az eperrel gazdagított lekvárt az egyik tésztára kenjük, majd ráhelyezzük a másik felét.

A bevonóhoz vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét és a tejszínt, addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.

Addig várunk, míg a massza kissé lehűl, majd leöntjük vele a tortát, bevonjuk az oldalát is. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni, hogy szép fényes maradjon (tényleg csillogó lesz!), majd berakjuk a hűtőbe egy napra.

Tálalás előtt legalább egy órával vegyük ki, közvetlenül fogyasztás előtt díszítsük tejszínhabbal és friss eper szemekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort