A receptet Rózsától kaptam, kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók a tortához
- 150 g étcsokoládé
- 75 g puha vaj
- 4 tojás
- 100 g porcukor
- 30 g liszt
- 1 tk. Sütőpor
- 1 tk. olaj (a formához)
- 4 ek. szamóca lekvár
- 100-120 g földieper
A csokimázhoz
- 140 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín (főző)
A dízsítéshez
- 250-300 g földieper
- tejszínhab (spray)
A tortaformának megfelelő kört vágunk ki a sütőpapírból. A formát kiolajozzuk és belesimítjuk a sütőpapírt.
A sütőt előmelegítjük 180°-ra (légkeverés 160°).
A tésztához vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét, majd vajjal és porcukorral, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább habosítjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sütőporral kevert lisztet is a csokis masszához keverjük. Végül belekeverjük a tojáshabot.
A sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben megsütjük. 20 perc elteltével fedjük le alufóliával, nehogy megégjen és még 15-20 percig süssük.
A töltelékhez villával törjük össze a 10-12 dekányi epret és keverjük a lekvárba.
A kihűlt tortát kivesszük a kapcsos formából, megfordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kettévágjuk. Az eperrel gazdagított lekvárt az egyik tésztára kenjük, majd ráhelyezzük a másik felét.
A bevonóhoz vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét és a tejszínt, addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
Addig várunk, míg a massza kissé lehűl, majd leöntjük vele a tortát, bevonjuk az oldalát is. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni, hogy szép fényes maradjon (tényleg csillogó lesz!), majd berakjuk a hűtőbe egy napra.
Tálalás előtt legalább egy órával vegyük ki, közvetlenül fogyasztás előtt díszítsük tejszínhabbal és friss eper szemekkel.
Vélemény, hozzászólás?