céklásbulgur1

 

Hozzávalók

  • 1 csésze (2,5 dl) bulgur
  • fél üveg cékla (680 g-os fele)
  • 2 dl kefir, vagy joghurt
  • 2 ek. durvára darált dió
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. porcukor
  • só, bors ízlés szerint

 

A bulgur elkészítése:

A bulgurt szárazon, egy vastag aljú lábasban vagy nagyobb serpenyőben, elkezdjük pirítani. Közepes hőmérsékleten, vigyázva, kevergetve, hogy ne égjen meg. Amikor szép aranyszínű és a szemek egyre inkább „mocorognak” felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk és 12-15 perc alatt, időnként megkeverve megfőzzük. (Akkor van kész, ha az összes vizet felszívta.) Fedő alatt legalább 20 percig állni hagyjuk.

Ez alatt az idő alatt, leszűrjük a céklasaláta levét, a céklát apróbb szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, majd megsózzuk és félretesszük. Közben mély salátástálba öntjük a kefirt, belekeverjük a darált diót, a cukrot és a borsot. Hozzáadjuk a hagymát a levével együtt, majd a bulgurt és a céklát is belekeverjük a mártásba. Az egészet jól összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

Húsmentes vacsora is lehet néhány főtt tojással.  Sült, grillezett húsok mellé különleges, ízletes köret.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort