Nagyon gyorsan elkészül (20 perc)
Hozzávalók
- 1 vékony piskótakarika (Pl.: a 3 rétegű tortalapból egy réteg)
- 5 ek. narancslekvár, ha már száraz a tortalap
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg joghurt
- 7 dkg cukor
- 6 ek. citromlé
- 10 ek. narancslé
- 1 dkg étkezési zselatin
Tegyük a piskótalapot egy megfelelő méretű, kapcsos tortaformába. Ha már száraz a tortalap, kenjük meg a narancslekvárral, ha friss kevesebbel kenjük meg, vagy el is hagyhatjuk, mert elázik a tészta.
A krémhez alaposan keverjük össze a krémsajtot a joghurttal, cukorral, citrom- és narancslével, szórjuk bele a zselatint is.
Öntsük a krémet a formába a piskótára, egyenletesen simítsuk el, majd pihentessük hűtőben legalább 3 órát.
Tálaláskor díszítsük gyümölcsökkel (narancs, mandarin).
Narancs lekvárt, tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Vélemény, hozzászólás?