Hozzávalók
- 40-50 dkg darált hús (pl. sertés comb)
- 1 tasak Mexikói chilis bab alap (Knorr vagy Maggi)
- 2-3 ek. Olaj
- 4 dl víz
- 1-1 doboz (konzerv) vörösbab, fehérbab, chilis bab és kukorica
A darált húst forró olajon, kevés sóval – állandóan kevergetve – fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a porkeveréket és fokozatosan a hideg vizet. Jól összekeverjük és felforraljuk. Beletesszük a chilisbab konzervet levével együtt és a lecsöpögtetett vörös és fehér babot és kukoricát, majd elkeverjük.
Az újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. (Kb. 16-18 perc alatt kész.)
A chilis bab alaptól és a csilis bab konzervtől kellemesen csípős!
Utazáskor, ha nem tudok darált húst venni, van tartalékban konzerv darált sertéshús. (Ezek általában 400 grammosak.)
Ha ezzel készíted ne pirítsd olajban, hanem a víz felével keverd el a port, add hozzá a villával szétnyomkodott hús konzervet, a maradék vizet és a többi hozzávalóval forrald össze és főzd még 5 percig. (10 perc alatt elkészül.)
Vélemény, hozzászólás?