Hozzávalók

  • 80 dkg friss zöldborsó (kb. 35-40 dkg tisztítva)
  • 1 csokor friss leveszöldség (3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér a zöldjével)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 erőleveskocka
  • 2 dkg vaj + 1 ek. olaj

 

A vajgaluskához:

  • 1 tojás
  • 3 dkg lágy vaj
  • 3-4 ek. liszt (amennyit felvesz)

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, csomóba kötjük.
Az olajat a vajjal felforrósítjuk, 4-5 percig pirítjuk benne a sárgarépát, majd beledobjuk a petrezselyem gyökeret, a borsót. Felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a hagymát is. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Elkészítjük a vajgaluskát. A tojást a vajjal jól elkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. Vizezett galuskaszaggatón keresztül a forró levesbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a leves tetejére, készen is van.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort