Hozzávalók
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg apró darabokra vágott étcsoki
- 2 dkg kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. kávé
- 1 dl napraforgóolaj
- 5 dkg durvára vágott dió
- csipetnyi só
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, kivajazunk, lisztezünk egy 26 cm átmérőjű, nem magas szélű tortaformát.
A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, közben belecsurgatjuk az olajat és a kávét. Végül hozzáadjuk a száraz adalékokat (lisztet, csokit). A tésztát a formába simítjuk, és egyenletesen megszórjuk a dióval.
Kb. 18-20 perc alatt megsül.
Stahl Judit tanácsa, ha még a beleszúrt hústüre ennyi sütési idő után is kicsit tapad, akkor sem érdemes tovább a sütőben tartani, kiszárítani.
Igaza van! Sokkal krémesebb állagú marad a brownie, ha nem szárítjuk ki.
Vélemény, hozzászólás?