Hozzávalók

  • 1 kg oldalas – 8 db (kb. 13 dkg/db)
  • Cayenne-i bors vagy őrölt chilipaprika
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. méz
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg kelkáposzta
  • 6 ek. vaj vagy olaj
  • bors
  • ¼ l húsleves (leveskockából)
  • 1 tk. Liszt
  • 1-2 ek. Csípős mustár

 

A lemosott oldalasokat megszárítjuk, sóval cayenne-i borssal fűszerezzük. Erős lángon, de kevés olajon mindkét oldalán jól megsütjük. Mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk, majd megkenjük mézzel és még 5 percig, folytatjuk a párolást. Hozzáadjuk a levest és az oldalast  puhára főzzük.

A vöröshagymát felkockázzuk, a kelkáposztát is nagyobb kockára vágjuk.

6 ek. zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd néhányszor megforgatva 15 percig pároljuk.

A megfőtt oldalasokat kiszedjük, a megmaradt lébe szórjuk a lisztet, borssal, mustárral ízesítjük, ha szükséges még, sózzuk.

A tálra helyezett káposztát meglocsoljuk a szósszal és a tetején elrendezzük az oldalasokat.

Ajánlatom: a kelkáposzta felét helyettesítsük fejes káposztával, így még különlegesebb ízt kapunk.

Friss, puha kenyérrel az igazi!

Forrás egy régi Tina recept, többször ez volt nálunk a szüreti ebéd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort