Sütőben is készíthető

 

Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas

A mártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 1 lereszelt vöröshagyma
  • 1,5 dl ketchup
  • 2 dl bor
  • néhány csepp borecet
  • 2 kiskanál méz
  • 2 kiskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • Worcester mártás

 

Az oldalast úgy daraboljuk fel, hogy minden szeletben egy csont legyen. A kuktafazék aljába beletesszük a betétet, 1,5 dl vizet öntünk bele és rárakjuk az enyhén megsózott húsdarabokat. A kuktát lezárjuk és a jelzéstől számítva, 15 percig pároljuk a húst, majd kiszedjük és papírtörlőre fektetve szikkadni hagyjuk. Közben a vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, beletesszük a többi hozzávalót, és pár percig forraljuk. Ezt a mártást tesszük egy tálkában a grill mellé, hogy a rostra fektetett húst kenegethessük vele. Vigyázzunk, nehogy a pecsenye túlságosan megpiruljon, mert a méz miatt könnyen odakap.

Sütőben is elkészíthetjük: A szeleteket megforgatjuk a mártásban és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.   A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverés) – nem kell a grillező funkció, mert a mártás gyorsan megpirul- 10 percig sütjük, majd megfordítjuk a szeketeket, bekenjük a maradék mártással és újabb 10 percig sütjük.

(Hargitai György Süssünk, főzzünk szabadtűzön című könyvéből)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort