gombás paprikás barnarizs

Hozzávalók

  • 20 dkg barnarizs
  • 3+4 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 doboz szeletelt gomba (konzerv)
  • 1 kaliforniai paprika (kb. 25 dkg)
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 6-8 ek. fehérborecet
  • só, bors

 

A barnarizst megfőzzük (én általában maradék rizst használok.) Rizsfőzéseim itt találhatóak!

Amikor kész a rizs, fellazítjuk 3 ek. olívaolajjal. A hagymát megtisztítjuk és finom kockára, a paprikát is kockákra vágjuk. A napraforgóolajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a hidegvízzel leöblített gombát, sózzuk, borsozzuk, és 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a fűszerkeveréket, majd további 4-5 percig pirítjuk.

Kicsit hűlni hagyjuk, és a rizshez keverjük.

Az öntethez összekeverjük a borecetet a szójaszósszal, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal és az apránként belecsurgatott olívaolajjal.

Hidegen, de nem behűtve tálaljuk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort