tonhalas töltött tojás

Hozzávalók

  • 7 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 zsömle
  • 1 doboz olajos tonhal (180-185g, lehet aprított is, sőt!)
  • 4-5 bazsalikom levél vagy 2-3 teáskanál pesto
  • 15-20 szem kapribogyó (elmaradhat)
  • 1 tk. mustár
  • só, bors

 

A tojásokat sós vízben megfőzzük (10 perc). Közben a tejet felforrósítjuk és a zsömlére öntjük. A halkonzervet felbontjuk, az olajat leöntjük róla (az aprítottról is), ha nem aprított a hal összetörjük.

A meghámozott tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük. A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, egy tojás fehérjét felaprózzuk (6 x 2 fél, 12 marad). Hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsömlét, a halat és a fűszereket ízlés szerint, krémmé keverjük (ha szükséges még megsózzuk). Megtöltjük vele a tojások üregét, villával formásra igazítjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort