Hozzávalók
- 30 dkg uborka
- 30 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg feta sajt
- 10 dkg olajbogyó
- 2 ek. fehérborecet
- 4 ek. olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. mustár
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, bazsalikom
Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk, a megmosott paradicsomot negyedekre, a fetát nagyobb kockára, a hagymát karikára vágjuk. Az így feldarabolt hozzávalókat salátástálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett olajbogyókat.
Az öntethez az olívaolajat jól elkeverjük a borecettel, mustárral, fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, az apróra vágott petrezselyemmel és a salátára öntjük. Óvatosan összekeverjük és 10 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Friss tönkölybúzából készült vagy magvas rozskenyérrel tálalom.
Vélemény, hozzászólás?