Hozzávalók
- 3,6 dl víz
- 2 tk. citromlé (10 ml) vagy 1 tk. citromsav (2 g)
- 35 dkg kenyérliszt (BL80)
- 15 dkg rozsliszt
- 3 dkg búzasikér
- 1 dkg só (2 teáskanál)
- 1 dkg cukor
- 2 ek. napraforgóolaj
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 2-2 ek. zabpehely, napraforgó- és szezámmag
A napraforgóolajat és a vizet tegyük a kenyérformába.
Keverjük össze a két lisztfajtát és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és ezekbe tegyük külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.
Állítsuk be a normál sütési programot és a közép barna héjat!
A hangjelzésnél adjuk hozzá a magokat és a zabpelyhet.
(A hozzáadás előtt aprítógéppel „megcsapatom” mind a hármat egyszerre)
Ízlés szerint – köménymaggal is készíthetjük (kb. 1 teáskanállal mehet bele).
Ha megsült borítsuk ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Vélemény, hozzászólás?