Hozzávalók

  • 3,6 dl víz
  • 2 tk. citromlé (10 ml) vagy 1 tk. citromsav (2 g)
  • 35 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 15 dkg rozsliszt
  • 3 dkg búzasikér
  • 1 dkg só (2 teáskanál)
  • 1 dkg cukor
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 2-2 ek. zabpehely, napraforgó- és szezámmag

A napraforgóolajat és a vizet tegyük a kenyérformába.

Keverjük össze a két lisztfajtát és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és ezekbe tegyük külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.

Állítsuk be a normál sütési programot és a közép barna héjat!

A hangjelzésnél adjuk hozzá a magokat és a zabpelyhet.

(A hozzáadás előtt aprítógéppel „megcsapatom” mind a hármat egyszerre)

Ízlés szerint – köménymaggal is készíthetjük (kb. 1 teáskanállal mehet bele).

Ha megsült borítsuk ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort