Hozzávalók
- 1 fej saláta (általában jégsalátát használok)
- 50 dkg paradicsom
- 1 doboz olajos tonhal
- 20-24 db fekete olajbogyó
- 1 ek. fehérborecet
- 1 mk. provence-i fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, vékony karikákra felszeleteljük. A tonhalat lecsepegtetjük , de az olajat összegyűjtjük. A halhúst kisebb darabokra tépjük és az olajbogyókkal együtt a paradicsommal kevert (lerakott) salátára szórjuk. A tonhal olaját jól elkeverjük az ecettel, sóval, borssal ízesítjük és a salátára öntjük. A fűszerkeveréket is a salátára morzsoljuk.
Friss házi kenyérrel vagy stílusosabban bagettel tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?