George Foreman grillsütőben készült
Hozzávalók
- 6-8 szelet csontozott sertéskaraj
- 2-3 db közepes cukkini
- só, olaj, fűszerkeverék
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, bekenjük olajjal, fűszerezzük valamilyen (éppen amit otthon találunk) grill fűszerkeverékkel. Előző nap is előkészíthetjük, másnap csak sózni és sütni kell. Grillserpenyőben vagy elektromos grillen megsütjük. A sütési idő kb. 3 perc oldalanként. (Amikor a teteje kifehéredett, akkor fordítjuk meg.)
A cukkinit hosszában 6-8 mm vastagságúra szeleteljük, besózzuk és kb. 10 percig pihentetjük (a pihentetés el is maradhat). Sütés előtt leitatjuk róla a nedvességet. Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, nagyon jó hozzá a grillzöldség fűszerkeverék. Olajjal megkenjük és grillen megsütjük, ha olajozott grillserpenyőben készítjük, nem kell megkenni olajjal a cukkinit. A sütési idő kb. 4 perc oldalanként.
Mivel ugyanabban az edényben illetve grillen készítjük, érdemes először a cukkinit sütni, mert a hús után jobban odaragadhatnak a szeletek.
Kitűnő köret hozzá a grillezett polenta.
Tzatzikit is tálalhatunk mellé.
Vélemény, hozzászólás?