kölesfasirt

 

Hozzávalók

  • 30 dkg köles
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 1 csokor medvehagyma (elhagyható)
  • 1 tk. őrölt kömény
  • só, őrölt feketebors ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

 

 

A kölest szűk 4 dl (háromszoros mennyiségű) sós vízben, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. (Én szárazon először pirítom, majd hozzáadom a vizet és megsózom.)

A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk.

A medvehagymát is apróra összevágjuk.

Egy tálba tesszük a langyosra hűlt kölest, hozzáadjuk a pirított hagymát, zúzott fokhagymát, medvehagymát a tojásokat és a fűszereket. Alaposan összekeverjük és olajos kézzel lapos pogácsákat készítünk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket.

Ebből a mennyiségből 15 db, kb. 10 dkg-os, 7-8 cm átmérőjű pogácsák lesznek. (Serpenyőben három részletben süthetjük ki.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort