Hozzávalók

  • 3,6 dl víz
  • 2 g citromsav
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 20 dkg finomliszt (BL 55)
  • 3 dkg búzasikér
  • 1 dkg só (2 teáskanál)
  • 1 dkg cukor
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 5-5 dkg zöld és fekete, magozott olajbogyó

Az olívaolajat és a vizet tegyük a kenyérformába, adjuk hozzá a citromsavat.

Keverjük össze a két lisztfajtát és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és ezekbe tegyük külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.

Állítsuk be a normál sütési programot, és közép barna héjat és indítsuk el a sütést! Az olajbogyókat jól csepegtessük le, rakjuk papírtörlőre, keresztben vágjuk ketté és a hangjelzésnél vagy a dagasztás vége felé adjuk a tésztához.

A kenyeret a sütési ciklus végén fordítsuk ki rácsra és hagyjuk kihűlni, bár langyosan is finom!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort